Tips over gezondheid

Tips over gezondheid · 15. mei 2024
Kiwi's bevatten veel belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine A, E, B-vitamines, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en antioxidanten. De belangrijkste voedingsstoffen in kiwi's zijn echter: Vitamine C: Belangrijk voor het immuunsysteem, de collageenproductie en de ijzeropname. Vezels: Bevorderen een gezonde spijsvertering en helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren. Vitamine K Belangrijk voor de bloedstolling en de gezondheid van de botten. Kalium: Een mineraal dat helpt om de bloeddruk...
Tips over gezondheid · 08. mei 2024
Venkel wordt traditioneel gebruikt als een natuurlijk middel tegen maagklachten zoals indigestie, maagkrampen en brandend maagzuur. Het kan helpen bij het kalmeren van de maag en het verminderen van ontstekingen in het spijsverteringskanaal. Venkel bevat het stofje anethol, dat een zoete en kenmerkende geur heeft die vaak wordt geassocieerd met anijs. Dit stofje staat bekend om zijn krampstillende eigenschappen wat nuttig kan zijn bij het verlichten van maagkrampen en spijsverteringsproblemen....
Tips over gezondheid · 01. mei 2024
Onbewerkt kippenvlees is mager vlees en een goede bron van eiwitten en vitamine B. Als je de richtlijnen van goede voeding van de Gezondheidsraad aanhoudt en niet meer dan 500 gram vlees per week eet dan is kip een gezonde keuze. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo is kip met vel vetter en als je op dieet bent, kun je beter voor kipfilet kiezen. Bewerkte kipproducten, zoals kipnuggets, knakworsten en kipburgers, bevatten vaak veel zout, ongezonde vetten en...
Tips over gezondheid · 24. april 2024
Kwark is een goede bron van voedingsstoffen. Het bevat onder andere calcium, eiwitten, en vitamines B12, B2 en K2. Het is ook laag in calorieën, zeker als je kiest voor magere kwark. Kwark is een goede eiwitbron; volle kwark bevat ongeveer 9,5 gram eiwit per 100 gram en magere kwark 11,2 gram. Ter vergelijking: een ei bevat ongeveer 6 gram eiwit en 100 gram kipfilet bevat 23 gram eiwit. Onbewerkte kwark is uiteraard de gezondste keuze, maar om het wat lekkerder te maken, kun je er fruit, noten...
Tips over gezondheid · 17. april 2024
Zaden en pitten zijn gezond vanwege hun vezels, gezonde vetten (omega 3 vetzuren), vitaminen, mineralen en antioxidanten. Voorbeelden van gezonde zaden en pitten zijn: Lijnzaad. Chiazaad. Sesamzaad. Pompoenpitten. Zonnebloempitten. Hoe zaden en pitten toe te voegen aan je eetpatroon: Door ze toe te voegen aan je yoghurt of smoothie. In salades verwerken. In bakproducten te verwerken. Door ze te roosteren en als snack te eten. Je eigen energierepen er mee maken. Verwerk ze in je eigengemaakte...
Tips over gezondheid · 10. april 2024
Sulforafaan is een stof die ontstaat als je bepaalde kruisbloemige groenten, zoals broccoli, boerenkool, spruitjes, bloemkool, en koolsoorten zoals paksoi en koolraap, kauwt, snijdt, of vermaalt. De mogelijke gezondheidsvoordelen van sulforafaan zijn: Het is een antioxidant, dat kan helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen in het lichaam. Verminderen van ontstekingen. Ontgiftende eigenschappen. Goed voor de darmflora. Het regelmatig eten van deze kruisbloemige groenten is...
Tips over gezondheid · 03. april 2024
Zout is een smaakversterker dat voedsel lekkerder maakt en de houdbaarheid verlengt. De voedingsindustrie en fastfoodketens voegen daarom zout toe aan zijn producten. Hier zijn we aan gewend geraakt en zijn daarom vaak onbewust van hoeveel zout we consumeren. Als we meer controle over onze zout inname willen hebben, kunnen we zelf gaan koken met verse producten en minder zout aan ons eten toevoegen. Om ons eten op smaak te maken, kunnen we de volgende alternatieven gebruiken: Kruiden en...
Tips over gezondheid · 27. maart 2024
Roken zorgt er niet voor dat je afvalt, maar het kan wel je hongergevoel onderdrukken, waardoor je minder gaat eten. Als je veel rookt, kan dit leiden tot gewichtsverlies. Uit sommige onderzoeken blijkt echter dat roken juist kan leiden tot een toename van buikvet. Wanneer iemand stopt met roken, kan dit vaak leiden tot gewichtstoename. Dit komt doordat de eetlust vaak toeneemt en omdat ter compensatie van de sigaret vaak meer gesnoept of gesnackt wordt. Als je na het stoppen hiermee rekening...
Tips over gezondheid · 20. maart 2024
Spinazie is gezond omdat het veel goede voedingsstoffen bevat zoals: Vitamines: A, B9 (foliumzuur), C en K. Mineralen: ijzer, calcium en magnesium. Antioxidanten: luteïne, zeaxanthine en flavonoïden. Verder bevat spinazie voedingsvezels en is dus goed voor de spijsvertering. In vergelijking met andere groenten bevat spinazie niet veel eiwitten: 0,8 gram eiwit per 100 gram en broccoli bevat 2.8 gram eiwit per 100 gram. Voor zeaxanthine is spinazie een van de beste bronnen en deze antioxidant...
Tips over gezondheid · 13. maart 2024
Het brein is feitelijk verantwoordelijk voor alles wat je doet. Het stelt je o.a. in staat om te denken, te voelen, te bewegen en te onthouden. Een gezond brein is daarom essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Tien goede gewoontes voor een gezond brein zijn: Eet gezond. Kies voor een uitgebalanceerd dieet met veel groenten, fruit, gezonde vetten en eiwitten. Beweeg voldoende. Lichaamsbeweging bevordert een goede bloedtoevoer naar je hersenen. Slaap voldoende. Tijdens slaap kunnen je...

Meer weergeven