Smoothie; het beste snelle en gezonde ontbijt voor elke dag.

Een smoothie is een drankje, gemaakt van groenten of fruit of een combinatie hiervan. De ingrediënten worden in een blender of een speciale smoothiemaker gemixt. Een super gezonde groene smoothie maak je met groene thee als basis, broccoli, avocado en gemalen havermout. In plaats van broccoli is bijvoorbeeld ook boerenkool of spinazie aan te bevelen in verband met zijn hoge nutriënt dichtheid. Als je de smaak van deze smoothie wilt verbeteren, voeg dan fruit toe bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen of banaan.

 

Ik heb van het maken en drinken van een smoothie een gewoonte gemaakt. Zo maak ik elke zondag 1 liter thee, dat als basis dient; groene thee en daaraan voeg ik 1 limoen (een uitstekende bron van vitamine C) toe. Deze giet ik in een lege plastic fles die in de koelkast gaat. Verder heb ik de havermout van te voren gemalen klaar staan, hiervan gebruik ik 3 dessertlepels. Als standaard groenten gebruik ik spinazie (vries ik in en als het uit de vriezer komt knijp ik de zak samen om het te deels al te verpulveren). Tevens voeg ik een schep spirulina toe wat de smoothie extra gezond en groen maakt. O ja en uiteraard voeg ik 1 banaan toe om de smaak wat te verbeteren.

PS

De boerenkool of spinazie kun je het beste invriezen waardoor het langer vers blijft. Tevens krijg je hiermee een koele smoothie.

 

Download
E-boek Groene Smoothies
Klik op download button om het E-boek te downloaden.
Groene Smoothies E-boek.pdf
Adobe Acrobat document 420.6 KB

 

Twijfel je nog of groene Smoothies ook iets voor jou is of denk je dat het allemaal te omslachtig is, download hiernaast mijn gratis E-boek waarin precies staat hoe je snel en eenvoudig een gezonde Smoothie kan maken.