Drinken; gewoon water is het beste.

Voldoende drinken is belangrijk dat weet nagenoeg iedereen. Niet alles is echter even gezond, zo zitten frisdranken maar ook fruitdranken vol met suikers waar wij al gauw teveel van binnen krijgen. Teveel is niet goed en ongezond. Het drinken van veel frisdrank kan gemakkelijk leiden tot overgewicht. Hetzelfde geldt voor alcohol maar dat zal geen nieuws zijn. De wetenschap stelt dat alcohol sowieso niet gezond is voor ons en dat wij alcohol dienen te vermijden dan wel sterk dienen te beperken. Een glaasje rode wijn af en toe schijnt nog wel te kunnen. 

 

Feitelijk zijn alle medische- en voedingsspecialisten er wel over eens dat water voor ons het gezondst is. Dus het is zaak dat je vochthuishouding op peil houdt met water. Verder wordt groene en witte thee aanbevolen (zonder suiker) en een groene smoothie gemaakt van groene groeten zonder toegevoegde zoetstoffen is natuurlijk ook gezond. In Nederland komt er water van een hoge kwaliteit uit de kraan, dus feitelijk heb je niet meer nodig en kun je besparen op je boodschappen door niet meer die flessen fris of bier mee te nemen uit de supermarkt 

 

Ons lichaam geeft middels een dorstsignaal aan dat je dient te drinken, dus negeer dit signaal niet. Er wordt wel gezegd dat een volwassenen 2 liter water per dag moet drinken maar daar is toch niet iedereen mee eens en zal natuurlijk afhangen van meerdere zaken zoals bijvoorbeeld je lichaamsgewicht en de mate van transpireren als gevolg van inspanning. Als je onzeker bent of je wel voldoende vocht binnenkrijgt (in je eten zit overigens ook vocht en zorgt dus ook voor een deel van onze vochtvoorziening) let dan op de kleur van je urine. Is je urine donkergeel dan kun je vocht gebruiken is deze lichtgeel tot kleurloos dan heb je veel vocht tot je genomen.