· 

Een veganistisch dieet kan gewrichtspijn verminderen

In het American Journal of Lifestyle Medicine is een studie gepubliceerd waar onderzoekers, op basis van een kleinschalig onderzoek, concluderen dat het switchen naar een veganistisch dieet kan helpen om de pijn van reumatoïde artritis te verminderen. Dit kan gefaseerd gedaan worden, te beginnen met het elimineren van rood vlees uit je maaltijden. De volgende stap is het minder consumeren van suikerhoudende producten, koolhydraten die gluten bevatten, alcohol en industrieel bewerkt voedsel.

 

Een dieet van vezelrijke groenten en fruit aangevuld met gefermenteerd voedsel zoals zuurkool, kimchi en tempé is aan te bevelen om je darmflora te versterken en kan helpen om ontstekingen te verminderen. Wanneer je overgaat naar een veganistisch dieet moet je letten op je inname van vitamine B12, Omega-3 verzuren, ijzer en calcium. Dit zijn voedingsstoffen die vooral van dierlijke producten komen.