· 

Is Kimchi gezond?

Kimchi is een Koreaans gerecht met gefermenteerde kool als hoofdbestandsdeel. Gefermenteerde producten (net als zuurkool) zijn goed voor de darmflora. Kimchi heeft een pittige fris zure smaak en wordt vaak als bijgerecht gebruikt. Je kunt het kopen in de meeste supermarkten of in een toko.

 

Kimchi wordt als gezond beschouwd omdat het vezels, vitamines en mineralen bevat maar vooral vanwege de positieve eigenschappen die aan gefermenteerd voedsel worden toegekend. Een kanttekening dient hierbij wel geplaatst te worden als je het koopt in de supermarkt of toko want dan valt het onder een categorie industrieel bewerkt voedsel. Hier dien je altijd zeer kritisch op  te zijn omdat vanwege houdbaarheid en soms commerciële redenen worden er in industrieel bewerkt voedsel stoffen toegevoegd die het product minder gezond maken. Door de etiketten kritisch te lezen en te beoordelen kun je zelf een inschatting maken of het product voor jou gezond genoeg is. Wil je zeker weten dat de Kimchi die je eet gezond is, dan kan je het ook zelf maken. Er zijn op internet diverse recepten te vinden.