· 

Beter slapen leidt tot minder calorie inname

Het is inmiddels duidelijk dat slaap belangrijk is voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Uit een nieuw onderzoek, waaraan 80 mensen met overgewicht die slechts 6.5 uur of minder per nacht sliepen meededen, kwam naar voren dat wanneer zij tenminste één uur meer sliepen ze gemiddeld 270 kcal per dag minder aten. Voldoende slaap leidt op basis van de resultaten van dit onderzoek tot een lagere calorie inname. Dit bevordert het afvallen. De theorie is dat te weinig slaap het stresshormoon cortisol en het hormoon leptine, dat een rol speelt bij onze eetlust en verzadiging, activeert. Om dit te compenseren eten mensen meer.

 

 

Dit onderzoek is wederom een bevestiging dat een goede nachtrust erg belangrijk is. Acht uur slaap per nacht is ideaal voor de meeste mensen. 

 

Lees ook: