· 

Koffie met melk is gezonder

In een eerdere blog van ons kwam de vraag al eens naar voren in hoeverre koffie gezond is. Daar zijn de meningen nog steeds over verdeeld. Uit een Deens onderzoek kwam als voorlopige conclusie dat melk in je koffie de koffie gezonder maakt. De polyfenolen (antioxidant) uit de koffiebonen zouden een verbinding aangaan met de eiwitten uit de melk. Als gevolg van deze combinatie zouden de positieve effecten die polyfenolen op immuun cellen hebben versterkt worden. Zoals bij de meeste onderzoeken dienen er nog vervolgonderzoeken plaats te vinden om deze bevinding wetenschappelijk te onderbouwen.  

 

Laten wij zeggen dat dit is goed nieuws voor de Cappuccino, Caffè latte, Café con leche, Koffie verkeerd of een Babyccino (kinderkoffie) liefhebbers. De verstokte espresso drinker zal waarschijnlijk  nog wel wachten op de resultaten van een vervolgonderzoek voordat hij of zij overgaat op koffie met melk.