· 

Is witlof gezond?

Witlof bevat veel vezels en weinig calorieën en tevens bevat het vitamine B, C en nog enkele mineralen zoals kalium en foliumzuur. De vezels dragen bij aan een gezonde darmflora en goede spijsvertering. Witlof bevat ook inuline dat ook goed is voor de darmflora. Een gezonde darmflora, als onderdeel van het microbioom, is belangrijk voor een goed functionerend immuunsysteem. Uit meerdere onderzoeken zijn verbanden gevonden tussen de gezondheid en samenstelling van de darmflora en bepaalde aandoeningen zoals darmziekten en obesitas.

 

Witlof is een groenten die je rauw kunt eten maar ook kan koken, roerbakken of in ovenschotels verwerkt kan worden. Een klassieker is witlofovenschotel met ham en kaas.

 

Conclusie:

 

Witlof is een gemakkelijke en veelzijdige groenten die ook nog gezond is. Je kunt deze groente dus gerust vaker op het menu zetten.