· 

Globesitas

Obesitas neemt in de wereld epidemische vormen aan en er wordt soms dan ook gesproken over globesitas. Er lopen meer mensen rond met overgewicht dan met ondergewicht. Bij een BMI vanaf 35 is er spraken van obesitas. Overgewicht ontstaat niet in een korte tijd en er zijn meestal meerdere oorzaken te onderkennen die hier aan ten grondslag liggen want een genetische afwijking komt maar zeldzaam voor. Algemeen kan je wel stellen dat de energie inname groter is dan het verbruik, waardoor het teveel opgeslagen wordt in vet. Oorzaken die met name een rol spelen bij te veel overgewicht zijn: 

 

Te veel overgewicht is een opmaat naar vele andere medische en psychische problemen. Hoe meer overgewicht je hebt, hoe moeilijker dat het is om die overtollige kilo’s eraf te krijgen. Diëten hebben slechts een tijdelijk effect. Wil je een blijvend effect realiseren, dan zul je je eet en leefgewoontes dienen te wijzigen. Je kunt ook zeggen dat er spraken is van een lichamelijke en geestelijke onbalans, dus het is zaak dat je weer in balans komt.