· 

Spieren voor een lang gezond leven

Volgens Dr. Gabrielle Lyon zijn gezonde spieren essentieel om een gezond lang leven te leiden. Naarmate wij ouder worden neemt onze spiermassa af. Vanaf 30-35 jaar gaat dit langzaam maar tussen 65-70 neemt onze spierkracht en de spiermassa sneller af. Dit effect kun je vertragen door gewichtstraining. Als gevolg van spierafname lopen ouderen een hoger risico op chronische ziekten. Tevens wordt het risico op vallen vergroot door een lagere stabiliteit en mobiliteit. Door het verlies aan spieren zal het lichaam sneller vet aanmaken. Spieren helpen ook bij het controleren van onze suikerspiegel. Spieren dien je volgens Dr. Lyon te zien als een lichaamsharnas die ons beschermt. In plaats van ons te focussen op afvallen zouden wij op latere leeftijd ons beter kunnen focussen op het versterken van onze spieren.  

 

Voor het aanmaken van spieren heeft het lichaam voldoende eiwitten nodig. Dus naast gewichtstraining dien je ook aandacht te geven aan je voeding. Hoogwaardige eiwitten, eventueel aangevuld met creatine als supplement, dienen onderdeel uit te maken van je dagelijkse voeding. Indien je een vegetarisch dieet volgt dan is het verstandig om supplementen te nemen die het gemis aan bepaalde essentiele aminozuren compenseren.