· 

Kun jij niet stoppen met snoepen of snacken?

Uit diverse onderzoeken wordt steeds duidelijker hoe verslavend hoog bewerkte voedingsproducten zoals snoep, snacks, frisdranken, etc. zijn. Voor een steeds grotere groep mensen zijn deze producten bijna net zo verslavend als roken of alcohol. Het probleem is dat deze producten veel zout, suiker, zoetstoffen of vet bevatten. Dit maakt ze ook zo moeilijk om te weerstaan. Tevens ben je geneigd om hiervan meer te eten dan goed voor je is. Voor veel mensen is het moeilijk als bijvoorbeeld de zak chips op tafel komt om te stoppen met eten. De behoefte aan deze producten wordt versterkt als je emotionele problemen ervaart. Als je hier dagelijks te veel van binnenkrijgt dan leidt dit op den duur tot diverse gezondheidsproblemen.

 

 

Dit alles maakt het dat voor veel mensen het heel moeilijk is om nee te zeggen tegen deze producten. Voor sommige mensen is er spraken van een voedingsverslaving. Dat deze producten veel gepromoot worden, relatief goedkoop zijn en bijna overal verkrijgbaar zijn maakt het er niet gemakkelijker op. Het is te hopen dat de maatschappij meer bewust wordt (net zoals destijds gebeurt is met roken) dat overconsumptie van deze producten tot serieuze gezondheidsproblemen kan leiden.