· 

Waarom trainen met weerstandsbanden (resistance bands) goed voor je is

Een weerstandsband (ook wel fitnessband genoemd) is een elastische band die wordt gebruikt voor krachttraining en fitnessoefeningen. Je kunt ze thuis gebruiken, ze zijn lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen. Het is een eenvoudig maar zeer effectief trainingsmiddel waarmee je vrijwel alle spieren kunt trainen. Het weerstandsniveau is eenvoudig aan te passen, waardoor je de intensiteit van je training kunt afstemmen op je fitnessniveau en specifieke doelen.

 

Tom Brady, een legendarische Amerikaanse footballster, is een fervent voorstander van trainen met weerstandsbanden. Weerstandsbanden worden dus ook gebruikt door professionele  atleten. De voordelen van het trainen met weerstandsbanden zijn:

  • Verbeterde mobiliteit en flexibiliteit: door gerichte oefeningen te doen, kun je je flexibiliteit en mobiliteit van je gewrichten en spieren verbeteren.
  • Krachtverbetering en stabilisatie: door de weerstand te verhogen, kun je de kracht van je spieren vergroten en de stabiliteit van je gewrichten versterken.
  • Prestatieverbetering: door gericht te trainen op specifieke bewegingen en spiergroepen, kun je je sportprestaties verbeteren.
  • Blessurepreventie en revalidatie: je kunt zwakkere spiergroepen en gewrichten versterken waardoor je het risico op blessures vermindert. Doordat je het weerstandsniveau goed kunt regelen, is het gebruik van weerstandsbanden een ideaal trainingsmiddel om te gebruiken voor je revalidatie.

Weerstandsbanden zijn dus op een eenvoudige en effectieve manier in te zetten om krachtiger en fitter te worden. Ze zijn overal inzetbaar, eenvoudig mee te nemen en ze zijn goedkoper dan andere trainingsmiddelen.