· 

Ademhalingsoefeningen zijn goed voor het brein

Ademhalingsoefeningen zijn goed voor het brein

 

Het is bekend dat eenvoudige ademhalingsoefeningen helpen om stress te verminderen. Een gecontroleerde ademhaling is een belangrijk onderdeel van yoga en meditatie. Bovendien zijn er enkele onderzoeken die suggereren dat regelmatige beoefening van ademhalingsoefeningen een positief effect kan hebben op de gezondheid van ons brein. Na een periode van 12 weken meldden deelnemers verbeteringen in hun concentratievermogen en geheugenfunctie. Er zijn ook aanwijzingen dat ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het verminderen van het risico op Alzheimer.

 

 

Op internet is veel informatie te vinden over ademhalingstechnieken en -oefeningen. Bovendien zijn er meerdere ademhaling-apps beschikbaar voor smartwatches en smartphones. De meeste technieken zijn eenvoudig en een ademhalingsoefening van ongeveer 10 minuten kan al een positief effect hebben.