· 

Goede mondverzorging is belangrijk voor ons brein

Uit een Amerikaans onderzoek werd duidelijk dat een slecht en ongezond gebit de kans op een ongezond brein vergroot. Als mogelijke reden wordt aangegeven is dat wanneer het lichaam de bacteriën bestrijdt die tandvleesaandoeningen veroorzaken, dit ontstekingen door het hele lichaam veroorzaakt. Als deze ontstekingen steeds terugkeren dan vergroot dit het risico op o.a. hartproblemen en dementia significant. 

 

Een goede mondverzorging is dus essentieel voor de gezondheid van je brein en je algemene gezondheid. Het niet oplossen van gebitsproblemen kan tot grotere complicaties leiden op latere leeftijd. Door goed je tanden dagelijks te poetsen hou je de bacteriële belasting laag. Daarnaast dien je regelmatig een tandarts en mondhygiëniste te bezoeken om de tandplak die verhard is weg te schrappen. Laat ook bij voorkeur je gebit twee maal per jaar controleren op gaatjes en ontstekingen.