· 

Aloë Vera

Aloë Vera is een plant die op veel plaatsen in de wereld voorkomt o.a. in Spanje. De plant lijkt op een cactus maar behoort er niet toe. Deze plant wordt al eeuwen gebruikt voor zijn medicinale eigenschappen. Maar er zijn slechts enkele soorten die hiervoor geschikt zijn. In crèmes en gel wordt aloë Vera gebruikt vanwege zijn positieve effecten op de huid. Het werkt verkoelend en herstellend bij een lichte zonnebrand, wondjes en insectenbeten. 

 

Naast uitwendig gebruik wordt het ook gebruik voor inwendig gebruik. In Ayurveda wordt het aanbevolen om het immune systeem te versterken en bij problemen met de spijsvertering. Zwangere vrouwen en kinderen tot 5 jaar dienen Aloë Vera niet intern te gebruiken. In veel supermarkten is tegenwoordig Aloë Vera als drank verkrijgbaar.

Aloë Vera genezende werking