· 

Een gezonde kijk op stress

Stress is nagenoeg onvermijdelijk zowel voor jonge als volwassen mensen. Als vermijden niet werkt, dan is het zaak om op een effectieve manier met stress om te gaan. Een goede mindset zal hierbij helpen.

 

Zo zou je het leren omgaan met stress kunnen zien als onderdeel van jouw persoonlijke ontwikkeling (groei). Dus stress als een onderdeel van jouw leerproces zien. Tevens kan je zeggen dat een bepaalde mate van stress jou stimuleert om betere prestaties te verrichten. Met andere woorden een zekere mate van stress heeft zo zijn voordelen. Op deze manier kan stress een onderdeel uitmaken van een gezonde levensstijl.

 

Mocht jij regelmatig teveel stress ervaren dan is het misschien tijd om op een andere manier naar stress te kijken. Als jij je alleen maar focust op de negatieve kanten van stress, zul je deze namelijk ook continue bevestigd zien. Kijk eens naar de positieve zaken van stress. Probeer te kijken wat jij kan leren van de stress en hoe jij er beter mee kan omgaan.