· 

Magnesium

Sommige zullen magnesium kennen als een metaal dat nog lichter is dan aluminium of als het witte poeder dat turners gebruiken. Dit is echter ook een mineraal dat aanwezig is in iedere cel van ons lichaam waar het een belangrijke rol speelt bij de energieproductie. Het zorgt voor het behoud van de stevigheid van onze botten en is betrokken bij de aanmaak van bepaalde hormonen. Verder speelt het een essentiële rol in het gezond houden van ons hart.

 

Een tekort aan magnesium herken je aan lusteloosheid, vermoeidheid, spierkrampen of soms hartritmestoornissen. Over het algemeen krijg je bij een gezond voedingspatroon voldoende magnesium binnen. De volgende voedingsmiddelen zijn een bron van magnesium: 

  • Volkorenbrood.
  • Volkoren producten in het algemeen.
  • Groenten bijvoorbeeld spinazie.
  • Noten,
  • Vlees.
  • Melkproducten.

Met de Eetmeter van het Voedingscentrum kun je controleren of je voldoende magnesium binnenkrijgt. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is 350 milligram voor mannen en 300 milligram voor vrouwen.