· 

Vitamine C tekort bij rokers.

Rokers lopen kans op een tekort aan vitamine C omdat dit afgebroken wordt door het roken. Vitamine C is betrokken bij veel processen in ons lichaam en is een antioxidant. Tevens is het nodig om vitamine E goed te laten werken. Vitamine E is ook een antioxidant die onze weefsels beschermt tegen schade door vrije radicalen. Bij een vitamine C tekort kan je last krijgen van slapeloosheid, vermoeidheid en reumatische klachten.

 

Het beste is natuurlijk om te stoppen met roken. Indien je daar nog niet aan toe bent, dan is het aan te bevelen om extra vitamine C tot je te nemen door bijvoorbeeld extra fruit (vooral Citrus vruchten en kiwi’s) te eten en als dat niet lukt neem dan een vitamine C preparaat. Je hoeft niet bang te zijn dat je te veel vitamine C binnen krijgt want dit verlies je weer via je urine.