· 

Wij zijn vaak te zuur.

In het menselijk lichaam worden diverse niveaus van zuurgraad waargenomen. De zuurgraad wordt gemeten in ph. Ons speeksel heeft een ph waarde van ongeveer 7, wat neutraal is eronder wordt alkalisch genoemd en erboven zuur. Zo heeft ons maagsap een ph waarde tussen de 1.2 en 3 wat dus behoorlijk zuur is. Het lichaam heeft geavanceerde mechanismes om onze zuurgraad op het juiste niveau te houden maar door een ongezonde levensstijl lopen wij het risico dat het lichaam verzuurd. Volgens diverse medici komt dit in de westerse maatschappij steeds vaker voor. Belangrijk oorzaken hiervan zijn:

Voeding is hierbij vaak de belangrijkste oorzaak, met name door het grote gebruik van veel suikers die ook voor een belangrijke mate door het drinken van frisdranken tot ons komen. Door suikerhoudende producten te vermijden en het eten van veel groenten, minder vlees en voldoende water te drinken help je je lichaam om de zuurgraad op een goed niveau te krijgen en te houden.

Een citroen is weliswaar zuur maar kun je gerust eten want citroen heeft juist een base overschot.
Een citroen is weliswaar zuur maar kun je gerust eten want citroen heeft juist een base overschot.