· 

Waarom is venkel goed voor je spijsvertering?

Venkel wordt traditioneel gebruikt als een natuurlijk middel tegen maagklachten zoals indigestie, maagkrampen en brandend maagzuur. Het kan helpen bij het kalmeren van de maag en het verminderen van ontstekingen in het spijsverteringskanaal.


Venkel bevat het stofje anethol, dat een zoete en kenmerkende geur heeft die vaak wordt geassocieerd met anijs. Dit stofje staat bekend om zijn krampstillende eigenschappen wat nuttig kan zijn bij het verlichten van maagkrampen en spijsverteringsproblemen. Venkel  bevat voedingsvezels die belangrijk zijn voor een gezonde spijsvertering en antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en de gezondheid van de darmen kunnen ondersteunen.

 

Venkel kun je op verschillende manier bereiden:

  • Rauw in salades.
  • Roosteren of grillen.
  • Stomen of koken.
  • In soepen, stoofschotels of ovengerechten verwerken.

Venkel is een gezonde en veelzijdige groente die, afhankelijk van je voorkeur, op verschillende manieren bereid kan worden.