· 

Wat is sulforafaan en waarom is het belangrijk?

Sulforafaan is een stof die ontstaat als je bepaalde kruisbloemige groenten, zoals broccoli, boerenkool, spruitjes, bloemkool, en koolsoorten zoals paksoi en koolraap, kauwt, snijdt, of vermaalt. De mogelijke gezondheidsvoordelen van sulforafaan zijn:

  • Het is een antioxidant, dat kan helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen in het lichaam.
  • Verminderen van ontstekingen.
  • Ontgiftende eigenschappen.
  • Goed voor de darmflora.

Het regelmatig eten van deze kruisbloemige groenten is dan ook aan te bevelen als je gezonde levensstijl nastreeft. Het eten van deze groenten in hun rauwe of licht gekookte vorm kan de opname van sulforafaan maximaliseren. Broccoli en boerenkool kun je door het heel fijn te vermalen verwerken in een groene smoothie