· 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van paprika's?

Paprika's worden verkocht in verschillende kleuren, variërend van groen, geel, oranje tot rood. De groene paprika is nog niet rijp en heeft een bittere smaak in vergelijking met de rode paprika, die volledig rijp is. Paprika's zijn laag in calorieën maar bevatten veel voedingsstoffen. De onderstaande voedingsstoffen, die in ruime mate aanwezig zijn, dragen bij aan de gezondheid:

  • Vezels: dragen bij aan een goede spijsvertering en een gezonde darmflora.
  • Vitamine C: is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen.
  • Kalium: helpt bij het reguleren van de bloeddruk.
  • Bètacaroteen: belangrijk voor de gezondheid van de ogen en het immuunsysteem.
  • Vitamine B6: voor een goede werking van ons zenuwstelsel.
  • Foliumzuur: speelt een rol bij de celdeling, de aanmaak van rode bloedcellen en de werking van het immuunsysteem.

Een rode paprika is het gezondst en bevat de meeste voedingsstoffen. De gele en oranje paprika's zitten qua voedingswaarde tussen de groene en rode paprika in. Het is een veelzijdige groente die rauw, gekookt, gebakken, gestoomd of gegrild gegeten kunnen worden. Paprika's kunnen worden gebruikt als groente maar ook als toevoeging in salades, soepen, stoofschotels en andere gerechten.

 

NB: De bewaartemperatuur van paprika's is tussen de 12-15 graden Celsius. De koelkast is niet ideaal, dus bewaar ze bij voorkeur in een berging of kelder. Als je ze langer wilt bewaren, kun je ze invriezen, inmaken of drogen.