· 

Deze simpele gewoonte heeft een positieve impact op jezelf en anderen

Wij zijn sociale wezen die interactie met andere nodig hebben. Uit onderzoeken blijkt dat kleine interacties met mensen bijdragen aan ons gevoel van geluk. Dit kan zo eenvoudig zijn als iemand bedanken of een kassamedewerker begroeten en een prettige dag wensen. Als je glimlacht en oogcontact maakt tijdens deze korte interactie, versterk je het positieve effect. Door dit soort interacties zullen wij ons meer verbonden voelen. Het kan ook bijdragen aan een beter humeur, meer zelfvertrouwen en minder stress.

      

Wanneer je van dit soort positieve interacties een gewoonte maakt, wordt het een zelfversterkend proces. Hoe meer jij positiviteit verspreidt, hoe meer het naar je terugkomt. Het zal niet alleen een positieve impact hebben op jezelf, maar ook op anderen. Met een simpel "dank je wel" kun je dus al bijdragen aan een beetje betere wereld.