· 

Daag jezelf uit met de 75 day challenge voor een beter leven!

Andy Frisella is de bedenker van de 75 day challenge. Hiermee ga je gedurende 75 dagen een uitdaging met jezelf aan om elke dag bepaalde taken te doen die bijdragen aan een goede gezondheid en welzijn. Afhankelijk van je fysieke gesteldheid zijn er verschillende manieren om de 75-dagen-uitdaging met jezelf aan te gaan. De basisregels voor een 75-dagen-uitdaging zijn als volgt:

 

De taken die je voor de komende 75 dagen jezelf stelt zijn gericht op gezondheid, welzijn en persoonlijke ontwikkeling.

  • Dieet is een essentiële basistaak. Volg een gezond dieet die bij jou past. Geen alcohol en vermijd zoveel mogelijk junkfood en suiker.
  • Lichaamsbeweging is ook een essentiële basistaak. Plan dagelijks tijd in voor lichaamsbeweging. Dit kan bijvoorbeeld een wandel- of hardloopsessie van 45 minuten in de ochtend en een kracht- of fitnesstraining van 45 minuten in de avond zijn. Natuurlijk kun je dit schema ook omkeren. Idealiter doe je dus elke dag 2x 45 minuten een training.
  • Drink voldoende water. De gemiddelde aanbevolen waterinname is 2-2,5 liter per dag. Dit is water dat direct wordt gedronken of afkomstig uit voedsel of andere dranken. Bij intensieve workouts waarbij je veel zweet, is extra vochtinname aan te raden.
  • Voor persoonlijke ontwikkeling wordt aanbevolen om tenminste 10 pagina’s non-fictie te lezen.
  • Volg de taken en regels die je jezelf stelt strikt op. Als je een dag verzaakt, moet je helemaal opnieuw beginnen (dag 0).
  • Maak dagelijkse een foto van jezelf om je voortgang vast te leggen. Deze foto kun je bijvoorbeeld delen met iemand die jou ondersteunt of binnen een groep mensen op social media die ook de 75 day challenge aangegaan zijn. Dit helpt je om gemotiveerd te blijven.

Het ultieme doel van de 75 day challenge is dat je na voltooiing jezelf nieuwe gezonde gewoontes hebt aangeleerd die passen bij een gezonde levensstijl. Het is belangrijk dat de taken en regels die jezelf oplegt realistisch en haalbaar zijn. Voorkom blessures of uitputting. Raadpleeg eerst je huisarts als je gezondheidsproblemen hebt.

 

PS

Een non fictie boek voor motivatie en persoonlijke ontwikkeling die ik aan kan bevelen is Can’t hurt me van David Goggins. Klik voor een korte boekbeschrijving op deze link.