· 

Supplementen voor 50 plussers

Het voedingscentrum stelt dat je geen voedingssupplementen nodig hebt als je gezond en gevarieerd eet. Naarmate we ouder worden kunnen echter voedingssupplementen zinvol zijn. De volgende populaire voedingssupplementen kunnen zinvol zijn voor 50-plussers:

  •  Vitamine D: belangrijk voor sterke botten.
  • Calcium: belangrijk voor sterke botten en tanden.
  • Omega-3-vetzuren: voor gezonde hersenen.
  • Co-enzym Q10: voor ondersteuning van de energiefunctie.
  • Vitamine B12: belangrijk voor de hersenfunctie en het zenuwstelstel.
  • Vitamine C: helpt het  immuunsysteem. 

 

Overleg met je huisarts welke voedingssupplementen zinvol voor jou kunnen zijn. De behoefte aan voedingssupplementen is namelijk afhankelijk van factoren zoals gezondheid, medicijngebruik, dieet en levensstijl. Voedingssupplementen zijn geen vervangers voor een gezonde voeding en regelmatig bewegen.