· 

Supplementen voor een gezond brein

Ons brein is het meest complexe en belangrijkste orgaan in ons lichaam. Naarmate wij ouder worden, kan het verstandig zijn om supplementen te gebruiken die helpen om je brein gezond te houden. In dit artikel worden twee natuurlijke supplementen besproken die kunnen bijdragen aan een gezond brein.

 

Acetyl-L-carnitine (ALCAR):

ALCAR is een belangrijk aminozuur dat van nature voorkomt in ons lichaam. Het functioneert als een soort "energietransporteur" en speelt een cruciale rol in de energieproductie van de hersencellen. ALCAR heeft ook antioxidante eigenschappen en beschermt zo de hersencellen tegen oxidatieve stress. Verder kan het de aanmaak en functie van neurotransmitters bevorderen, wat ervoor zorgt dat de signalen tussen de zenuwcellen in de hersenen beter worden doorgegeven.

 

N-acetylcysteïne (NAC):

NAC is een aminozuur dat van nature voorkomt in bepaalde voedingsmiddelen zoals knoflook, broccoli en uien. Het speelt een cruciale rol bij de aanmaak van een antioxidant die helpt bij het verminderen van oxidatieve stress in de hersenen. NAC heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan zo bijdragen aan het verminderen van ontstekingen in de hersenen. Ook heeft het een positieve werking op bepaalde neurotransmitters in de hersenen. Dit kan leiden tot een betere concentratie en een verbetering van de gemoedstoestand.

 

 

Supplementen zijn geen vervangers voor een gezonde levensstijl en voeding. Voordat je gebruikmaakt van deze supplementen, is het verstandig om eerst met je huisarts te overleggen.