· 

Vergroot je veerkracht

Veerkracht helpt om in moeilijke situaties kalm te blijven. Deze kwaliteit voorkomt dat je minder snel gestrest raakt. Onderstaande 4 tips helpen om je veerkracht te vergroten:

 

  1. Accepteer de zaken of situaties die je niet kunt veranderen. Problemen komen van ons denken. Als wij denken dat wij een probleem hebben dan is het voor ons een probleem. Maar indien jij het probleem niet kan oplossen dan dien je je denken te veranderen. Zie het als iets wat je dient te accepteren en mee moet leren om te gaan.
  2. Vergroot je zelfkennis. Wanneer je je zelfkennis vergroot leer je wat voor jou stressoren zijn en hoe je daar beter mee kan omgaan.
  3. Stel jezelf wat vaker op de 1ste plaats. Dit klinkt misschien egoïstisch maar als je voor anderen wilt zorgen dan dien je eerst voor jezelf te zorgen. In de natuur is dit normaal en is onderdeel van het instinct tot zelfbehoud. Wij mensen willen dit principe nog wel eens vergeten.
  4. Bouw en onderhoudt je sociaal netwerk. Wij zijn sociale wezens en hebben behoefte aan een sociaal netwerk waar wij erkenning, steun en waardering ontvangen. Een sociaal netwerk kan bestaan uit familie, vrienden, buurtgenoten, kennisen, clubleden, etc. Elk netwerk is echter aan verandering onderhevig. Je dient tijd te investeren om je netwerk te onderhouden of uit te breiden.

Wij zijn partner van de Stichting FYHY