· 

Is laat eten slecht

Laat eten heeft effect op de hormonen die ons trek en hongergevoel reguleren. Met name het hormoon dat ervoor zorgt dat wij een verzadigt of vol gevoel krijgen na het nuttigen van een maaltijd wordt verlaagd. Dit brengt het risico met zich mee dat wij meer eten dan wij nodigen hebben wat op den duur kan bijdragen tot overgewicht. Dit effect wordt nog versterkt doordat de calorieën die wij binnenkrijgen met een late maaltijd ook minder snel verbrandt worden. Conclusie: laat eten is een slechte gewoonte omdat het de kans op overgewicht sterk vergroot.

 

Bovenstaande conclusie doet mij denken aan het spreekwoord: ontbijt als een koning, lunch als een edelman en dineer als bedelaar. Waarmee bedoelt wordt dat wij ochtends de grootste maaltijd moeten gebruiken, s ’middags een kleinere en s ’avonds de kleinste. Het advies voor de avondmaaltijd is dus eet niet te laat en neem een kleine maaltijd. Een kleine maaltijd betekent een maaltijd die laag is aan calorieën. Een kapsalon (friet bedekt met shoarma afgetopt met gesmolten kaas bevat circa 1800 kcal) s ’avonds laat eten is dan ook echt af te raden en past niet bij een gezonde levensstijl