· 

Koolhydraten in de ban

Koolhydraatarme diëten zijn populair. Sommige gaan zover dat ze koolhydraten nagenoeg in de ban doen. Het is meer dan aannemelijk om te stellen dat een teveel aan koolhydraten leidt tot overgewicht. Dat neemt niet weg dat in de basis koolhydraten een belangrijke energiebron voor ons zijn. Voor onze hersenen en zenuwstelsel is het zelfs de belangrijkste energiebron. Koolhydratenarme diëten kunnen je helpen bij het afvallen maar het is belangrijk dat je niet doorslaat. Uiteindelijk draait het bij een gezonde levensstijl om balans en niet elk lichaam is hetzelfde. Het is uiteraard verstandig om de slechte koolhydraten zoals suikers, snoep, wit brood te vermijden want hier krijgen wij gemakkelijk teveel van binnen. 

 

De aanbevolen dagelijks hoeveelheid koolhydraten is 50 gram. Indien je voor een langere periode minder dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid koolhydraten tot je neemt dan kan dit leiden tot: stemmingswisselingen, lagere weerstand en futloosheid. 

Groene groenten zijn een uitstekende bron voor koolhydraten.
Groene groenten zijn een uitstekende bron voor koolhydraten.