· 

Is een croissant ongezond?

Ik heb net een weekje vakantie gehad en ik at elke ochtend een croissantje met jam. Op basis van de voedingstheorie is een croissant geen gezonde voeding omdat het veel verzadigde vetten bevat en als je dit combineert met jam, dat veel suikers bevat, dan wordt het er niet gezonder op.

 

Maar als je daarnaast gezonde producten eet en het bij één croissantje houdt, dan zal het je gezondheid niet schaden. Zeker niet als je die dag voldoende beweegt. Dat zat bij mij wel goed want ik heb elke dag tussen de tussen 10.00-20.000 stappen gemaakt. Bij een gezonde levensstijl past af en toe een croissantje. Het gaat om balans en je mag jezelf best wel eens belonen met iets lekkers dat minder gezond is. Nu ik aan het werk ben drink ik weer elke ochtend een groene smoothie.