· 

Goede gewoontes

Wij mensen zijn gewoonte dieren. Zonder dat wij het zelf in de gaten hebben doen wij heel veel op de automatische piloot. Helaas zitten daar ook meestal wel enkele slechte gewoontes tussen. Wees daar alert op en probeer deze zo veel mogelijk te vervangen door goede en gezonde gewoontes. Enkele suggesties van gezonde gewoontes die jij jezelf eigen kan maken zijn:

  • Begin de dag met een groene smoothie.
  • Ga regelmatig wandelen en stel jezelf een stappendoel bijvoorbeeld minimaal 6000 stappen per dag.
  • Begin je avondmaaltijd met een salade.
  • Eet elke dag tenminste één stuks fruit.
  • Ga door de weeks op een vast tijdstip naar bed en sta op een vast tijdstip op.
  • Neem een abonnement op een sportschool en sport ten minste 2 x per week 1 uur.
  • Neem voortaan de trap in plaats van de lift.
  • Maak op je werk tijdens de lunchpauze een wandeling.

Wanneer je een bepaalde gewoonte blijft volhouden wordt het vanzelf een automatisme waarover je niet meer hoeft na te denken en wat je ook niet veel moeite meer kost. Een gezonde levensstijl is opgebouwd uit gezonde gewoontes.