· 

Gezonde gewoontes blijvend maken

Het is niet eenvoudig om goede gewoontes vol te blijven houden. Het gaat vaak verkeerd als onze mindset niet goed is. Wij willen graag afvallen, gezonder eten of bijvoorbeeld stoppen met roken maar wij maken er geen moeten van. Mensen die de mindset hebben dat zij zelf en niemand anders verantwoordelijk zijn om hun gewoontes te veranderen en beslissen dat ze moeten veranderen, rekening houdend dat dit in eerste instantie pijn oplevert in plaats van plezier, weten meestal goede gewoontes vol te houden. De geest dient sterk te zijn anders neemt het lichaam weer de oude gewoontes over.

 

Wanneer je het goed doet, dan worden je nieuwe gewoontes automatismen waar je niet meer over hoeft na te denken en geen wilskracht of doorzettingsvermogen voor nodig hebt. Dit zal niet over een nacht gebeuren want om nieuwe gewoontes je eigen te maken kost tijd en vergt veel herhaling. Een goede voorbereiding is belangrijk als je bijvoorbeeld wilt afvallen of stoppen met roken. Je dient helder voor je zelf te hebben hoe je het gaat aanpakken. Je dient een actieplan te hebben. Uiteindelijk dien je het zelf te doen maar steun van je omgeving of een coach zal je kans op succes vergroten.