· 

Water wij kunnen niet zonder,

Zonder water kunnen wij niet leven. Het menselijk lichaam bestaat voor 75% uit water. Zonder water drogen wij uit. Voldoende water drinken is dan ook essentieel om goed te kunnen blijven functioneren. Water heeft een transportfunctie in ons lichaam van zowel voedingsstoffen als afvalstoffen. Verder regelt water je lichaamstemperatuur. Wij hebben zo'n 0.03 liter per kg gewicht per dag nodig. Iemand die voldoende water overdag drinkt heeft een nagenoeg kleurloze urine. Naast het drinken van water gebruiken wij water om te douchen en te baden. Een warme douche of bad kan een positief effect hebben op je geest.  Een koude douche of bad kan ook een positieve impact hebben op de gezondheid.

 

Warmwaterbronnen worden door de eeuwen heen gebruikt door mensen vanwege de heilzame effecten op de gezondheid. Conclusie: water is belangrijk voor onze gezondheid en kan soms zelf als een medicijn gezien worden.