· 

Intermitting living

Intermitting living is een buzzwoord dat je steeds vaker hoort. Door een tijdelijke stressprikkel wordt het lichaam gestimuleerd om zich aan te passen. Een voorbeeld hiervan is intermittent fasting oftewel  periodiek vasten. Dit kan gunstige gezondheidseffecten hebben en helpen bij het afvallen of op een gezond gewicht te blijven. Andere vormen zijn:

  • Intermittent heat/cold: sauna en koudwater  douchen zijn hier voorbeelden van.
  • Intermittent excercise: bijvoorbeeld intervaltrainingen.
  • Intermittent cognitive excercise: bijvoorbeeld een Sodoku puzzel in zo'n kort mogelijke tijd proberen op te lossen.

Misschien heb je geleerd dat stress slecht is maar feitelijk geldt dit alleen voor langdurige stress. Ons lichaam heeft een groot aanpassingsvermogen en een intensieve kortstondige stressprikkel kan ons lichaam sterker maken. Het opnemen van intermitting living technieken in je levensstijl kan dan ook een positieve effect op de gezondheid hebben.