· 

Stress op je werk

Mensen die wel eens last hebben van stress op hun werk leggen vaak de lat voor zichzelf en anderen hoog. Ze zijn meestal loyaal, sterk betrokken en verwachten veel van hun omgeving. Wanneer er regelmatig een onbalans is in hetgeen wat zij ervaren en hun verwachtingspatroon ontstaat er stress. Als jij je hierin herkent dan kunnen onderstaande tips helpen om je stress te reduceren:

  • Kom minimaal 10 minuten eerder op je werk zodat je rustig kan opstarten.
  • Geef meer prioriteit aan de werkzaamheden en personen waar jij energie van krijgt.
  • Werk met to-do lijstjes en plan je werkzaamheden met behulp van je agenda in.
  • Vraag steun bij je collega's, je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Stress is misschien iets dat je overkomt maar je kunt wel leren om ermee om te gaan en het beter te managen. Verder is een beetje stress zeker niet erg maar pas op dat er geen "te" voor komt te staan.