· 

Belang van bewegen

Het belang van voldoende bewegen wordt vaak onderschat. Er zijn steeds meer beroepen die mensen zittend achter een bureau kunnen doen zonder veel fysieke activiteit. Dus voldoende beweging dienen wij over het algemeen buiten ons werk op te doen. Maar als je van een harde dag werken thuis komt en gegeten hebt, dan is het wel verleidelijk om daarna lekker op de bank te gaan zitten en een film te kijken. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen onvoldoende lichaamsbeweging krijgen. Als je daarnaast te dik bent dan loop je een verhoogd risico op de zogenaamde welvaartziekten

 

Uit een Amerikaans onderzoek, waar de focus lag op mensen met obesitas, bleek dat wanneer deze groep meer ging bewegen hun gezondsheidsproblemen sterk verminderde. De onderzoeker concludeerde dat mensen met overgewicht maar met een goede conditie en fitheid hun risico op welvaartsziekten drastisch verkleinen. Op basis hiervan zou je kunnen zeggen, dat in plaats van afvallen, mensen met obesitas zich eerst zouden dienen te richten op hun conditie. Als ze daarnaast hun calorie inname verminderen dan zal het afvallen vanzelf volgen.