· 

Afvallen zonder diëten

Er is een hele industrie ontstaan rondom het thema afvallen. Er wordt een grote hoeveelheid aan afvalproducten, afvalprogramma's en diëten gepromoot. Helaas is het resultaat maar al te vaak tijdelijk. Mensen vallen weer terug in hun oude gewoontes en komen weer snel overtollige kilo's aan. Afvallen en op gewicht blijven lukt feitelijk alleen maar als je je levensstijl aanpast.

 

Er zijn meestal meerdere redenen waarom iemand te dik is. De 6 meest voorkomende redenen zijn:

  1. wij eten teveel.
  2. wij eten teveel industrieel bewerkt voedsel.
  3. wij drinken te veel calorierijke dranken zoals alcohol, cocktails, energy drinks, fris- en fruitdranken.
  4. wij consumeren teveel suikers en koolhydraten.
  5. wij bewegen te weinig.
  6. wij leven een te gehaast leven (stress).

Stel voor jezelf vast wat van toepassing is voor jou. Begin met kleine veranderingen hierin door te voeren. Doe dit stapsgewijs en kijk wat voor jou werkt want wat voor de een werkt, werkt niet altijd voor de ander. Geef je jezelf voldoende tijd om af te vallen. Zorg dat het leuk blijft en maak jezelf nieuwe betere en gezonde gewoontes eigen. Maak op deze manier je eigen afvalprogramma.