· 

Richtlijnen American Cancer Society

Het Amerikaans kanker genootschap brengt regelmatig levensstijl adviezen uit. Daarbij wordt de laatste jaren steeds meer nadruk gelegd op voldoende bewegen. De belangrijkste aanbevelingen zijn op dit moment:

  • Volwassen dienen 150-300 minuten matige lichamelijke activiteit per week te hebben of 75-150 minuten intensieve lichamelijke activiteit.
  • Advies is om liever geen alcohol te drinken of anders maximaal 1 glas per dag voor vrouwen en 2 glazen voor mannen.
  • Volg een gezond eetpatroon. Kies de voeding die helpt bij het bereiken van een gezond lichaamsgewicht.

Voor veel mensen zijn bovenstaande regels niet echt nieuw. De kunst is om deze regels op te nemen in jouw dagelijks doen en laten. In de basis ligt de verantwoording voor een gezonde levensstijl bij onszelf maar daar zijn wij ons niet altijd bewust van. Daarom is er beter onderwijs en een breder maatschappelijke bewustzijn nodig om mensen te helpen om deze regels op te volgen.