Wat gebeurt er met je vet als je gaat afvallen?

Het antwoord is dat vet wordt omgezet in koolstofdioxide en water. Je ademt de koolstofdioxide uit en het water mengt zich in je bloedbaan totdat het verloren gaat als urine of zweet. Dit verrast veel mensen, maar eigenlijk komt bijna alles wat we eten via de longen terug. Elk koolhydraat dat je verteerd en bijna alle vetten worden omgezet in koolstofdioxide en water. Hetzelfde geldt overigens voor alcohol.

 

Dus als vet verandert in koolstofdioxide, dan kun je door meer te ademen afvallen? Jammer genoeg zo werkt het niet. De enige manier om bewust de hoeveelheid kooldioxide te verhogen die je lichaam produceert, is door je spieren te bewegen. Maar hier is nog meer goed nieuws. Gewoon opstaan en aankleden verdubbelt meer dan uw stofwisseling. Nog beter: een wandeling maken verdriedubbelt je stofwisseling. Maar zaken zoals koken, stofzuigen en vegen verhogen ook je stofwisseling.