· 

Bruin brood versus wit brood.

Iedereen weet dat wit brood minder gezond is dan bruin brood maar het ene bruine brood is niet het ander. De beste keuze is volkorenboord. Hiervoor wordt de volledige tarwekorrel gebruikt. Dit in tegenstelling tot wit brood waar de kiem en de zemel verwijderd zijn maar hierin zitten juist de goede voedingsstoffen (vezels, vitamines en mineralen). Gewoon bruin brood of meergranenbrood is niet hetzelfde als volkorenbrood omdat deze niet gemaakt zijn van 100 procent volkorenmeel.

 

Volkorenbrood is vastgelegd in de warenwet, dus je mag alleen brood onder de noemer volkorenbrood verkopen als het daadwerkelijk gemaakt is van 100% volkorenmeel. 1 snee volkorenbrood bevat gemiddeld 2,3 gram voedingsvezel en wit brood maar 0,8 gram. Bruinbrood bevat gemiddeld zo’n 1,8 gram. Door die vezels zul je minder dik worden van volkoren brood dan van wit brood.