· 

De plank is populair, iedereen aan het planken.

De plank is een fitness oefening zonder apparaten die je gewoon thuis kan beoefenen en duurt slechts 1 of 2 minuten. Bij de plank oefening, sta je op je ellebogen en je tenen. Je houdt daarbij je schouders, billen en enkels in één lijn. Dit doe je voor 1/2-1 minuut en als je meer getraind bent, dan doe je dit 2 minuten eventueel met een herhaling. Tijdens de oefening probeer je zo recht mogelijk te blijven staan en hiervoor zul je veel spieren in je lichaam moeten aanspannen want anders zak je naar beneden. De oefening is met name gericht op je buik- en rugspieren. Je versterkt hierbij je rompstabiliteit, wat een belangrijke basis is voor veel bewegingen en activiteiten.

Je kunt deze oefening eenvoudig elke dag voor het slapen gaan doen.

PS

Heb je in het begin er heel veel moeite mee, dan kun je deze oefening ook op je knieën doen i.p.v. je tenen.