· 

Is grapefruit gezond?

Grapefruit komt uit de subtropische gebieden en is een kruising van een sinaasappel en een pompelmoes. Het groeit aan een plant die tot wel 15 meter hoog kan worden. Grapefruit wordt vaak geadviseerd om op te nemen in een dieet omdat het de stofwisseling en verbranding bevordert. De vrucht bevat een behoorlijke lijst aan vitamines en mineralen. Veel vitamine C maar ook vitamine A en B en veel mineralen zoals Kalium, Magnesium fosfor, Calcium en zink.

 

Het is dan ook wel juist om grapefruit als een gezond fruit te kwalificeren. Er wordt gesteld dat grapefruit verlichting kan bieden bij verkoudheid, koorts en nierstenen. Grapefruit kan echter negatief werken bij het gebruik van bepaalde medicijnen. Wanneer u dus medicijnen gebruikt, controleer dan of deze wel samengaan met grapefruit. Zo dien je bijvoorbeeld geen grapefruit te gebruiken indien je hoge bloeddruk medicijnen gebruikt.