· 

Zijn bananen gezond?

Bananen zijn gezond omdat ze een meerdere vitale voedingsstoffen bevatten en tevens een goede bron van vezels zijn. Een gemiddelde banaan bevat 3 gram vezels. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 25 gram. Vezels zijn een belangrijk onderdeel van een gezond dieet en helpen tegen gewichtstoename. Een middelgrote banaan bevat 422 mg kalium en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 3.5 gram per dag. Kalium helpt bij het reguleren van natrium in het lichaam wat belangrijk is voor de bloeddruk en de gezondheid van de nieren.

 

Een gemiddelde banaan bevat:

 

energie: 105 kcal kalium: 422 mg

eiwit: 1,29 g fosfor: 26 mg

vezel: 3,07 g calcium: 5,90 mg

koolhydraten: 27 g ijzer: 0,31 mg

vet: 0,39 g vitamine C: 10,30 mg

magnesium: 31,90 mg

 

Een banaan heeft een hoog suikergehalte maar o.a. door het hoge vezelgehalte heeft dit geen negatieve effecten voor mensen met diabetes. Hoe rijper de banaan hoe hoger het suikergehalte. Voor sporters zijn bananen een goede en gezonde energiebron.