· 

Chief Happiness Officer (CHO)

Een Chief Happiness Officer houdt zich bezig met het werkgeluk van het personeel binnen een bedrijf of organisatie. Zijn taak is dat de werknemers zich prettig voelen op de werkvloer. Deze functie is ontstaan doordat bedrijven en organisaties zich steeds meer realiseerde dat werkgeluk een belangrijke waarde is voor het leveren van prestaties op het werk. Verder is het gebleken dat werknemers meer vrijheid, betrokkenheid en werkplezier verwachten.

 

Je kunt tegenwoordig geen goede werknemers meer binden en boeien door alleen maar een goed salaris en marktconforme secundaire voorwaarden te bieden. De bedrijfscultuur en de mensen die er werken bepalen steeds meer het succes van een bedrijf. Bij succesvolle bedrijven werken mensen die blij en opgewekt naar hun werk gaan omdat zij doen waar zij werkplezier van krijgen en omdat de bedrijfscultuur aansluit bij hun persoonlijke waarden en doelstellingen. Vooral voor bedrijven waar een grote behoefte is aan gekwalificeerde vakmensen en hoogopgeleide mensen zal een CHO toegevoegde waarde kunnen bieden. Wellicht dat binnenkort jouw bedrijf ook een chef geluk aanstelt.