· 

Vitamine C voor betere spieren voor 40 en 50 plussers

Uit een onderzoek bleek dat de mensen van de testgroep (leeftijd 42-82 jaar) met de hoogste vitamine C in hun dieet of bloed de grootste skeletspiermassa hadden. Hieruit werd de conclusie getrokken dat vitamine C uit de voeding belangrijk is voor de spiergezondheid bij mannen en vrouwen tussen de 42 en 82 jaar.

 

Het is bekend dat naarmate mensen ouder worden de spiermassa afneemt en dit kan op den duur tot gezondheidsproblemen leiden. Vitamine C beschermt de cellen en weefsel tegen de schadelijke stoffen van vrije radialen die kunnen bijdragen aan de degradatie van de spieren. 

 

De mensen uit het onderzoek werden niet behandeld met vitamine C preparaten of een megadosis aan vitamine C. Het eten van bijvoorbeeld een sinaasappel en voldoende groenten is volgens de onderzoekers al voldoende voor de meeste mensen.