· 

Lezen is gezond

5-10 minuten lezen per dag helpen al om je stress te reduceren. Als je leest ben je gefocust, je vergeet alles om je heen en je ontsnapt even aan de werkelijkheid. Dit is een rustmoment dat andere delen van onze hersenen activeren die ons helpen om tot rust te komen en te ontstressen. Lezen is een goede manier om ons concentratievermogen te trainen en het verruimt ons denken. Door het lezen van verhalen en je in te lezen in de personages begrijp je de gevoelens van anderen beter en zal je empathisch vermogen verbeteren. Zelfhulpboeken kunnen je helpen om je eigen leven in een ander perspectief te zetten waardoor je beter instaat bent om je problemen op te lossen.
 
Met internet op je mobiele telefoon heb je continue toegang tot informatie van diverse social media-bronnen. Hierdoor lezen wij minder snel een boek. Hier doen wij onszelf dus tekort. Boeken zijn natuurlijk ook een uitstekende bron voor het vergroten van je kennis. Succesvolle mensen hebben de gewoonte veel te lezen om hun horizon te verbreden en om hun kennis en visie verder te ontwikkelen. Dit is een gewoonte die je kan overnemen omdat je boeken (e-books) ook eenvoudig op je laptop, telefoon of e-reader kan lezen. Als geld een probleem is, ga dan op zoek naar gratis boeken op internet.