· 

Heb jij een alter ego?

Superhelden zijn vaak alter ego’s van normale mensen, bijvoorbeeld de reporter Clark Kent is Superman en de miljonair Bruce Wayne is Batman. Dit stelt superhelden instaat om een normaal leven te leiden. Superster Beyonce’ had aan het begin van haar carrière  een alter ego gecreëerd die haar hielp om zelfverzekerd en sensueel op het podium te staan. Na een aantal jaren had ze voldoende zelfvertrouwen en ervaring opgedaan en had ze haar alter ego niet meer nodig.

 

Het aannemen van een alter ego wordt in de psychologie gezien als een extreme vorm van afstand nemen van jezelf dat ons helpt om emoties en gevoelens in een bepaalde situatie beter te beheersen. Het stelt ons instaat om onze angst in toom te houden en versterkt ons zelfvertrouwen.  Wanneer je extra zelfvertrouwen zou kunnen gebruiken, bijvoorbeeld bij een belangrijke presentatie, dan is het dus een goede strategie om jezelf een alter ego aan te meten die voor jou de klus klaart.