· 

Omega 3 vetzuren

Omega 3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Hieronder vallen ALA, EPA en DHA. Waarvan de laatste 2 bekend staan als visvetzuren en (vette) vis is dan ook onze belangrijkste voedingsbron. ALA  komt voor in raapzaadolie, sojaolie, walnoten en plantaardige margarines. Tevens zit ALA in kleine hoeveelheden in vlees en groene bladgroenten. 
Uit onderzoek blijkt dat omega 3 een positief effect heeft op onze bloeddruk heeft en het risico op hart- en vaatziekten verkleint. DHA is belangrijk voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen.
Bij een goede gevarieerd etenspatroon neem je voldoende omega 3 vetzuren tot je maar de vraag is wie houdt zich strikt aan de voorschriften van het voedingscentrum? Indien je niet of nauwelijks vis eet, dan kun je overwegen om visoliecapsules te gebruiken. Sommige onderzoeken suggereren dat visolie tevens de gezondheid van de huid kan verbeteren. Zoals met alle voedingssupplementen geldt dat je de aanbevolen dosis niet moet overschrijden. Tevens kun je hiermee niet een slechte voeding en een ongezonde levensstijl te niet kan doen.