· 

Leeftijd is geen beperking om af te vallen

Afvalprogramma’s zijn ook voor mensen boven de 60 succesvol. In een onderzoek werden 2 groepen van mensen met overgewicht, 1 groep van mensen jonger dan 60 en 1 groep van mensen tussen de 60-78, die een afvalprogramma doorliepen met elkaar vergeleken. Daarbij bleek dat de afvalresultaten van beide groepen zeer dicht bij elkaar lagen. Het afvalprogramma maakte gebruik van persoonsgerichte levensstijl aanpassingen gericht op voedingbeweging en psychologische ondersteuning.

 

De onderzoekers concludeerde dan ook dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn om succesvol af te vallen. Dit is goed nieuws want overgewicht leidt naarmate je ouder wordt vaker tot medische problemen. Door op oudere leeftijd een gezond gewicht na te streven zal de kans op de zogenaamde welvaartsziektes verminderen.