· 

Ademcoach

Een goede ademhaling is belangrijk. Hoewel ademhalen vanzelf gaat, hebben veel mensen geen goede ademhaling. Stress kan een belangrijke rol spelen bij een verkeerde ademhaling. Bij te veel of chronische stress is je ademhaling vaak oppervlakkig en snel. Hierdoor kan de stress en spanning nog verder toenemen. Een goede rustige ademhalingsfrequentie is 6 tot 12 ademhalingen per minuut.

 

Vaak zijn wij ons niet of nauwelijks bewust van onze slechte ademhaling. Maar als je geregeld last hebt van vermoeidheid, hoofdpijn en prikkelbaarheid dan kan een slechte ademhaling hierin een rol spelen. Een ademcoach kan je helpen om je ademhaling weer rustig te krijgen. Op internet zijn ook veel ademhalingsoefeningen te vinden. In algemene zin dien je door je neus in te ademen en uit te ademen. De buikademhaling, waarbij tijdens het inademen je middenrif samentrekt, is de beste ademhalingstechniek om te leren jezelf te ontspannen.